pirmdiena, 2016. gada 7. novembris

Kredītvēstures veidošana

Labas kredītvēstures veidošana un uzturēšana ir svarīgāka nekā jebkad. Vai mēs to apzināmies vai ne, tik daudz daļu no mūsu ikdienas finanšu dzīves grozās ap mūsu kredītvēsturi jeb kredītreitingu. Bet nesatraucieties - ievērojiet šos piecus kredīta padomus studentiem un Jums nebūs par ko satraukties.

Izveidojiet kredītvēsturi

Labākais veids, kā izveidot savu kredītvēsturi ir pareizs iesākums. Atveriet krājkontu un norēķinu kontu, ja Jums tādu nav. Pēc tam mēģiniet sākt ar studenta kredītkarti. Izmantojiet to tikai lai veiktu pirkumus, kas ir nepieciešami un pēc tam atmaksājiet to pilnībā un laikus katru mēnesi ar līdzekļiem no sava norēķinu konta. Jūsu kredītspējas pakāpeniski pieaugs tikai veicot ikdienas darījumus.

Pieturieties pie vienas kredītkartes

Ja Jūs izmantojat savu kredītkarti tikai, lai veiktu plānotos pirkumus un atmaksātu kredītkarti katru mēnesi, izredzes ir, ka viena kredītkarte būs viss, kas jums kādreiz nepieciešams. Protams, kredītkartes limits iesākumā būs diezgan zemi, bet tie pieaugs, Jums veicot pirkumus un samaksājot rēķinus laikā. Vairāk nekā viena kredītkarte parasti noved pie kredītu problēmām.

Ievērojiet budžetu

Tas ir iespējams, ir viens no svarīgākajiem kredīta padomiem, kas pastāv. Pierakstiet visus savus ikmēneša izdevumus katra mēneša sākumā, ko Jums būs nepieciešams veikt vispirms. Izmantojiet savus ienākumus, lai veiktu maksājumus attiecībā uz to prioritāti un netērējiet naudu ārpus noteiktajām kategorijām, līdz visi izdevumi tiek segti. Patiesībā visu izdevumu pierakstīšana noteikti palīdz stiprināt Jūsu izpratni par savu individuālo finanšu situāciju un palīdzēs novērst nevajadzīgus impulsīvus pirkumus, kas bieži var izraisīt kredīta problēmas vēlāk.